Ordinacija je zaradi dopusta zaprta od 15.8. do 31.8.2022. Zelimo vam mirno poletje in lep dopust.


  Telefon : 030 300 550

-->

Varno odstranjevanje amalgamskih zalivk

in razbremenjevanje toksičnih učinkov amalgama

Zobna miška d.o.o je 21.9.2014 sodelovala na Popolnem dnevu popolnih žensk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani,

kjer smo odgovarjali predvsem na vprašanja o varnem odstranjevanju amalgamskih zalivk in možnostih razbremenitve toksičnih učinkov amalgama.

Med ljudmi se v zadnjih letih širi vedno večja ozaveščenost o škodljivih vplivih amalgamskih zalivk na zdravje.
Amalgam je zlitina živega srebra, srebra, bakra , kositra in cinka. Do največje obremenitve z živim srebrom pride ob odstranjevanju amalgamskih zalivk, ko pacient vdihuje hlape živega srebra in požre manjše delčke amalgama. Zobozdravnik lahko obremenitev z amalgamom zmanjša s posebnim postopkom odstranjevanja (zaščita z gumijasto opno, uporaba posebnih sesalcev, uporaba posebnih svedrov).

Priporočljivo je, da se pacient na poseg pripravi z uživanjem prehranskih dopolnil z visoko vsebnostjo klorofila.

Nekateri pacienti po odstranitvi amalgamskih zalivk navajajo še večje zdravstvene težave kot so: glavobol, povečane bezgavke v področju vratu, kronična utrujenost, nespečnost, motnje koncentracije, kovinski okus itd…

Za preprečitev teh zapletov je potrebna postopna odstranitev amalgamskih zalivk in ustrezna priprava organizma, da izloči strupene snovi.

Z bioresonančno terapijo pripravimo telo na poseg, da bo sposobno prenesti obremenitev brez zapletov. Po zobozdravstvenem posegu pa omogočimo razstrupljanje toksičnih učinkov amalgama.

Da naši otroci ne bodo imeli težav zaradi amalgama, je Zobna miška d.o.o usmerjena v preventivno zobozdravstvo. Skrb za zdravo ustno votlino se začne zgodaj , zato pomagamo bodočim in mladim staršem pri uvajanju malčkov v svet oralnega zdravja. Se je možno in dovoljeno zdravo sladkati?

Pripravili smo pisno gradivo za starše in malčke, ki ga prejmete ob obisku v naši ordinaciji. Z zgodnjimi pregledi in posveti bomo dosegli zdrav nasmeh vasih otrok brez strahu pred zobozdravnikom.